Blijf gezond...Voorkomen is beter dan genezen..!


Guasha behandeling ... Dė versterker van het inmuunsysteem. Guasha is een schraaptechniek afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al  meer dan  tweeduizend jaar oud is. Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen. Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten (Jade)en hars tot kunststof toe. 

De schraaptechnieken zijn uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, geheel gericht op de (TCM) Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.  Het verwijderen (Gua) van gestagneerde energie (Sha) uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed. Guasha kan bij vele klachten/ziekten worden toegepast. 

Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten /genezen. 

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht. Deze olie wordt door mijzelf samengesteld en bevat een basisolie een maceraat en een etherische olie.

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint ik  dan met een speciale schraper te “schrapen”. Mijn schrapers zijn vervaardigd uit jade.

De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar zich blokkades bevinden, verschijnen “bloeduitstortingen”  onder de huid, (niet door de huid) variërend van diep rood tot paars, blauw tot zelfs zwart.

Aan de kleur van de Sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de strepen, hoe dieper het zit.. Bij een normale conditie verdwijnen de rode strepen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Guasha  bevordert de bloedsomloop  · ontgift en ontzuurt · stimuleert het immuunsysteem  neemt blokkaden en pijn weg · stimuleert werking van de organen · regenereert en revitaliseert  · vermindert spanning (stress), vermoeidheid 

en burn-out · brengt emoties opnieuw in evenwicht · ontspant en bevordert helderheid van geest.

Het is belangrijk om na een behandeling veel water drinken, dit zorgt dat de afvalstoffen snel weer uit het lichaam verdwijnen.

Opleidingen: 2011/2012 Mei Han instituut te Utrecht. Opleider Mei Mei Yu

* Opleiding Guasha Basis 

* Opleiding Guasha Gevorderdenen 

* Opleiding Guasha specifieke klachten

*  Opleiding oogdiagnostiek en gezichtsbehandeling